دانشگاه های ما باید در بستر بین المللی شدن قرار بگیرند
27 اردیبهشت 1394
دانشگاه های ما باید در بستر بین المللی شدن قرار بگیرند

به گزارش روابط عمومی کنفرانس ، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم در دومین کنفرانس ملی و نهمین همایش ارزیابی نظام های دانشگاهی که در پردیس نسیبه تهران در حال برگزاری است، با اشاره به اینکه موضوع این همایش در راستای رفع درد بزرگ نظام آموزش عالی است، اظهار کرد: کیفیت یک اصل مهم در آموزش عالی محسوب میشود.

وی ضمن ابراز خرسندی از حضور و مسولیت دکتر محمدی در دانشگاه فرهنگیان، افزود: دکتر مهرمحمدی از توانمندی بالایی برخوردار است و رهبری دانشگاهی را بر عهده دارد که مولد نسلی امید بخش است. مهم تر اینکه ایشان از دانشگاهی آمده که فلسفه وجودی آن دانشگاه با فلسفه وجودی دانشگاه فرهنگیان مطابقت دارد.

دکتر شریعتی ادامه داد: این دانشگاه قریب به 65 واحد اقماری و نزدیک به 700 مدرس دارد و 10 ها هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می کنند و یکی از دانشگاه های خاص به حساب می آید.

معاون آموزشی وزارت علوم در ادامه با ارائه آماری در زمینه جمعیت دانشجویی گفت: جمعیت دانشجویی ما از اوایل انقلاب تاکنون 25 برابر شده است؛ در حالی که در سال 84 دو میلیون و سیصد هزار دانشجو داشتیم و در حال حاضر این تعداد به 4میلیون و 700هزار  نفر رسیده است؛ یعنی از سال 84 تا کنون جمعیت دانشجویی ما 100 درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: خردورزان باید تحلیل کنند که آیا این روند رو به رشد کمی روند قابل قبولی بوده یا خیر؟ و اینکه آیا رشد کمی  با رشد کیفی همراه بوده است یا خیر؟ با کمال تاسف باید بگوییم در سال های اخیر رشد کمی دانشجویان با رشد کیفی همراه نبوده و ما از آن غافل بوده ایم.

دکتر شریعتی با اشاره به 4 زیر نظام کلان در نظام آموزش عالی، عنوان کرد:  این 4 زیر نظام، دانشگاه آزاد، دانشگاه های غیردولتی، دانشگاه های دولتی و دانشگاه های خاص که فرامنطقه ای عمل می کنند؛ مانند پیام نور و دانشگاه فرهنگیان هستند.

معاون آموزش وزارت علوم با اشاره به اینکه تقریبا 15 درصد جمعیت دانشجویی ما در دانشگاه های دولتی تحصیل می کنند، گفت: در حالی که بیش از 55 درصد بدنه هیات علمی ما در این دانشگاه ها مستقر هستند؛  جمعیت دانشجویی بیشتری در مؤسسات غیردولتی تحصیل می کنند، امیدوارم به زودی نام غیرانتفاعی از مؤسسات غیردولتی برداشته شود.

وی با بیان اینکه 85 درصد جمعیت دانشجویی کشور در دانشگاه های غیر دولتی، آزاد، پیام نور، دانشگاه تحصیل می کنند، تصریح کرد: در حال حاضر 70 هزار نفر هیات علمی داریم و نسبت دانشجو به استاد نیز در سطح ملی بین 80 تا 120 است در حالی که باید بین 40 تا 50 باشد.

به گفته معاون آموزشی وزارت علوم در حال حاضر 600 مرکز دانشگاهی در کشور وجود دارد که 282 مرکز، دولتی و بقیه غیردولتی و واحدهای اقماری هستند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر برنامه های درسی را به دانشگاه ها سپردیم و پذیرش دانشجویان دکترا از سال آینده به دانشگاه ها واگذار می شود، گفت:  البته تفویض اختیار به دانشگاه ها فعلاً فقط برای دانشگاه های برتر صورت گرفته است. 

شریعتی نیاسر با تاکید بر بحث بین المللی شدن دانشگاه ها نیز خاطرنشان کرد: دانشگاه های ما باید در بستر بین المللی شدن قرار بگیرند. اقبال دیگر کشورها به کشور ما تا جایی است که وزیر علوم ایتالیا  برای حضور دانشجویان این کشور در دانشگاه های ایران به خصوص در رشته های باستان شناسی نامه داده است.

معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به اینکه تا اطلاع ثانوی مجوز جدیدی  برای تأسیس مراکز آموزش داده نمی شود، گفت: در حال حاضر 60 مرکز دانشگاهی ما که با عنوان دانشگاه اطلاق می شوند، از کمترین استاندارها برخوردار نیستند